Een Zoom achtergrond instellen is belangrijker dan je denkt. Je zoekt toch ook een leuke locatie voor jouw echte meetings op?
Ik weet niet hoe jouw huis eruit ziet, maar die van mij is met een kleine van anderhalf echt een rotzooi. Nou, dat wil ik tijdens een belangrijke meeting niet laten zien. Dat komt onprofessioneel en slordig over. Je kunt hierdoor letterlijk business verliezen.
In deze video ga ik je precies laten zien hoe je een professionele achtergrond kunt maken en instellen voor jouw Zoom-meetings.
Je kent het wel he, van die nep achtergronden tijdens zoom-calls die de hele tijd lopen te knipperen en enorm afleiden. Dat wil je niet. Straks ga ik je laten zien hoe je een professionele achtergrond maakt via Zoom.
Echte achtergronden i.p.v. virtuele Zoom achtergronden
Maar eerst ga ik het hebben over de echte achtergronden. Simpelweg wat je achter jou ziet tijdens een zoom call. Als je een goede achtergrond hebt, is dit eigenlijk altijd het beste. Je hoeft door het programma niet uitgeknipt te worden en het ziet er het natuurlijkste uit.
Tip 1 is: Zorg voor een achtergrond die niet te veel afleidt
Rommel, flikkerende lampjes, mensen die langslopen zijn uit den boze. Het leidt af, het is onprofessioneel en onrustig om naar te kijken.
Tip 2: Een Zoom achtergrond instellen die past bij je presentatie
Ben jij voor de board van de ING aan het presenteren, kies dan een neutrale achtergrond of een boekenkast bijvoorbeeld. Niet jouw keuken.
Tip 3: Zorg voor diepte in jouw shot
Wil je voor een witte muur presenteren, dat kan, maar zorg dat je wat afstand hebt van die muur en zet een lampje op die muur. Het geeft de witte muur enig structuur en het is prettiger voor het oog om naar te kijken. Alleen een witte muur is ook zo saai en het ziet er niet naar uit of je tijd en energie hebt gestoken om er iets van te maken.

Tip 4 is: Zorg dat jij goed uitgelicht bent
Het beste is om bij vlakbij een raam te zitten, of een continu lamp te gebruiken die wordt gebruikt tijdens filmopnames. Die heb je al voor een aantal tientjes. Check de link onderin de beschrijving voor een directe link waar je hem kunt kopen. Met deze tip alleen al worden al je zoom calls een stuk professioneler.

Maar dan: De virtuele achtergrond.
Kun je nou echt geen geschikte achtergrond vinden, dan kun je ervoor kiezen om een "nep achtergrond" of een virtuele achtergrond in te stellen.
Een paar dingen zijn daarbij belangrijk:
1. Goed contrast
Zorg ervoor dat de kleuren van jouw haar en je kleding genoeg contrasteren met jouw echte achtergrond. Hoe hoger het contrast is, hoe beter de computer jou van die achtergrond kunt verwijderen. Ik heb bruin haar en moet niet voor mijn houten kast gaan zitten.
2. Weinig detail
Zorg voor een achtergrond met zo min mogelijk detail. Green screen is het beste. In Zoom zit een functie waarbij je kunt instellen dat je een Green Screen hebt. Je wordt dan veel beter uitgeknipt dan in andere gevallen.

3. Goede belichting
Zorg uiteraard weer voor goede belichting. Valt of staat alles bij. Als jij een lichte achtergrond uitkiest en jij heel donker bent, ziet dat er niet uit! Heb je nou echt geen goed licht, zorg dan ook voor een donkere achtergrond.
4. Bijpassende achtergrond
Kies een achtergrond die past bij jouw presentatie en geef hem een beetje blur.
In de video hierboven zie je hoe Bart een achtergrond uitkiest en instelt in Zoom. Bekijk de video hierboven voor een volledige tutorial.
De link om de afbeelding mee te blurren is:
Je kunt ook direct zoeken op een geblurde achtergrond. Klik daarvoor hier.
Wat prefereer jij, echte achtergronden of virtuele achtergronden? Laat het weten in de comments. Wij zijn heel benieuwd.
Wil je weten hoe je efficiënt kunnen vergaderen met Zoom? Bekijk dan deze video.