fbpx

Welke kleding tijdens zoom calls trek je aan?

geschreven op 03/03/2021

Welke kleding tijdens calls trek je aan? Heb je daar wel eens echt over nagedacht? Vandaag geef ik je een aantal tips waar je rekening mee moet houden, wat je wel en niet moet doen en welke kleding het beste voor jou kan werken.

Kleding en uiterlijk.

Kleding maakt de man, of vrouw, en ook al denk je ik ga lekker in mijn onesie of in een hemd en onderbroek de call in, doe het niet. Niet alleen voor degene met wie je een call hebt maar ook voor jezelf. Want wat je op je werk uitstraalt is hier net zo belangrijk. Dus draag je als vrouw vaak een mantelpakje of ben je netjes gekleed of draag je als man een pak naar je werk? Dan is dat nu niet anders. Zorg dat de mensen waarmee je werkt je ook op deze manier zien. Jezelf aankleden voor je werk geeft jezelf een bepaalde energie mee, je houding verandert en het zorgt ervoor dat je zelfverzekerder bent.


welke kleding tijdens zoom calls

Enter Met je uiterlijk is het eigenlijk niet anders. Ben je als man altijd netjes geschoren dan raad ik je aan dat nu ook te doen. Voor een vrouw geldt dan ook, draag je normaal gesproken wat make-up doe dat dan nu ook. En juist voor een camera is het misschien nog wel belangrijker, aangezien je gezicht op beeld vaak wat fletser overkomt. 

Patronen, logo’s en kleuren

Nog iets waar je rekening mee moet houden zijn kleuren en patronen. Vaak willen we een leuke achtergrond voor onze call en zijn de computers van tegenwoordig slim genoeg om je los te “snijden”  van je daadwerkelijk achtergrond. Zorg er dan wel voor dat de kleding niet dezelfde kleur heeft als de achtergrond waar je voor zit. Het beeld kan dan gaan knipperen omdat hij jou niet goed los kan zien van de achtergrond. Dit leidt af en is alles behalve professioneel. Wil jij de meeste professionele  achtergrond tijdens jouw call, check dan de video die Bart hier over maakte.

Ook zijn er kleuren die je beter kan vermijden, denk hierbij aan fel rood, gif groen of blauw. Sensoren van camera’s kunnen hier nog wel eens moeite mee hebben waardoor het er op beeld niet fijn gaat uitzien. Dus hoe fijn die knalrode trui ook zit, trek hem weer aan na de call. Nu vraag je je misschien af welke kleuren kan ik dan beter wel dragen? Wat wel werkt zijn de rustigere tinten zoals pastelkleuren of juist de meer donkere kleuren zoals marineblauw of bruin. 

Dan hebben we nog bepaalde patronen waarmee je moet oppassen. Ze kunnen gaan interfereren. Misschien heb je het wel eens gezien. Dit gebeurd vaak bij fijne patroontjes of lijntjes in je kleding. Vaak heb je er geen last van als je er gewoon naar kijkt maar op beeld kunnen deze patronen beginnen te dansen. Het ziet eruit alsof je kleding een beetje beweegt en dat wil je liever voorkomen, het leidt enorm af.

Kledingstukken die geluid maken

Nu vraag je je misschien af, kledingstukken die geluid maken? Hoe dan? Denk hierbij aan kleding met veel ritsjes of aan sky leer of nylon achtige kleding. Niet alleen kleding maar ook accessoires kunnen voor afleiding zorgen. Vrouwen hebben hier vaker mee te maken omdat zij over het algemeen iets meer armbanden en oorbellen dragen dan mannen. Vaak heb je het zelf niet in de gaten maar als je de hele tijd onbedoeld met je armbanden op de tafel slaat, kun je je voorstellen dat het voor anderen minder prettig is.

Kies kleding waar je je fijn in voelt

Bovenstaande tips zijn heel fijn om te weten maar het belangrijkste is dat je kleding draagt die lekker zit en waar jij je fijn bij voelt. Want op het moment dat je draagt waar jij je goed in voelt zul je het meeste zelfvertrouwen uitstralen.

Laatste tip:

Trek niet tijdens elke call dezelfde trui aan, wissel eens af. Nu weet je welke kleding tijdens zoom calls je wel en niet moet aantrekken. 

>